Premii & presa

Pentru mine fotografia nu este un hobby, e o stare…

Primii pasi in fotografie i-am facut in 1988, odata cu primul Zenit 11, sau „tancul rusesc”, asa cum era denumit la vremea aceea. In cei 25 de ani de experienta, am abordat toate genurile fotografice, de la fotografia abstracta la peisagistica, de la portret la macro sau fotografie de eveniment. In 1995, am devenit membru al prestigiosului si selectului Fotoclub „Nufarul”din Oradea, unde am avut privilegiul de a colabora cu legende ale fotografiei romanesti. Un an mai tarziu, am fost acceptat in Asociatia Artistilor Fotografi din Romania, fiind cel mai tanar membru la vremea respectiva.

Acelasi an, 1996, a reprezentat si debutul meu ca fotoreporter, la Cotidianul „Timisoara„. Au urmat mai bine de 15 ani de fotojurnalism, in care am combinat fotografia artistica cu mesajul imaginii de presa, adresat miilor de cititori. In curand, aveau sa vina si recunoasterile nationale si internationale, la diverse saloane si expozitii de pe intreg mapamondul. Am obtinut Marele Premiu „TROFEUL PRIETENIA” la Salonul International de Arta Fotografica din Kaposvar- Ungaria, alaturi de inca 3 premii nationale la Arad si Oradea . De-a lungul timpului am participat la peste 200 de expozitii de grup , am organizat 4 expozitii personale, peste 15.000 de imagini publicate in presa loc ala si nationala iar cateva din lucrarile mele au ajuns in colectii particulare de pe toate continentele.

Cea mai importanta recunoastere a venit din partea Confederatiei Braziliene de Fotografie si Cinematografie, odata cu conferirea titlului de „Honoris AFB” (cea mai inalta distinctie onorifica acordata unui artist strain), in cadrul expozitiei de grup „Pasi in lumina”. Urmatorea distinctie cu aceeasi valoare a venit din partea Societatii Japoneze de Fotografie, prin titlul „Honoris JIPF”, parafat cu sigiliul oficial si semnat de presedintele JIPF, Takeshi Tokumasu, acordat pentru „…contributia adusa la schimburile fotografice internationale”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s